Nieuwsbrief maart 2014

 
 Windows Verkenner: Ordenen van foto's
Met Windows Verkenner kun je zoals je weet je documenten en afbeeldingen bekijken. Vooral bij foto's wil je die in een bepaalde volgorde hebben. Dat kan, maar dan moet je de foto's hernoemen. Hoe dat gaat lees je hier. 

Zelfde programma nogmaals starten
Soms is het handig als je een bepaald programma (Windows Verkenner of Internet Explorer) twee keer hebt geopend. Dat kan sowieso als je het programma nogmaals opstart, maar het kan makkelijker: Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op de betreffende toepassing in de taakbalk (onderin)

Klembord
klembordAls je Word en/of Excel gebruikt kopieer en plak je vaak tekst of afbeeldingen. Hierbij wordt de kopie op het klembord geplaatst. Als je deze functie veel in een document gebruikt en na verloop van tijd het document wilt afsluiten, kan de vraag komen of je de kopieën op het klembord wilt verwijderen. Maar hoe maak je het klembord zichtbaar? Klik in tabblad Start op het pijltje naast Klembord. Een nieuwe kolom opent zich met de op dat moment gekopieerde een geknipte onderdelen. Deze kun je ook in een ander document gebruiken.

Excel: rasterkleuren 
Als u Excel opent zijn de rasterkleuren om de cellen grijs. Misschien wil je een frisser kleurtje. Open dan het tabblad Bestand en kies Opties (voor Excel 2007: de Officeknop in. plaats van tabblad Bestand). Klik op Geavanceerd. Scrol naar Weergaveopties voor dit werkblad en klik op het pijltje achter Rasterkleur  en selecteer een andere kleur.

Word: Woordenboek
Als je veel met Word werkt is een spellingcontrole en woordenboek onmisbaar. Onder een woord dat Word niet kent komt een rood kringeltje te staan. Als het woord in je ogen goed is weergegeven kun je dit toevoegen aan het Standaard-woordenboek (lees: custom-woordenboek). Dit 'zelfgemaakte' woordenboek kun je bekijken en wijzigen:
Open in Word het tabblad Bestand en kies Opties (voor Word 2007: de Officeknop in plaats van het tabblad Bestand). Klik op Controle en vervolgens op Aangepaste woordenlijsten. Selecteer in het nieuwe venster Custom.dic en klik op Woordenlijst bewerken. Hier kun je je lijst bekijken, wijzigen en woorden toevoegen. Je ziet hier ook het pad dat naar het wordenboek-bestand leidt.

Kortingkaartjes
Wij Nederlanders zijn dol op gratis en op korting. Kijk eens op de site Kortingskaartjes.nl. Hier vind je allerlei aanbiedingen voor dierentuinen, atractieparken, musicals enz. 

Firefox Reader 
Waarschijnlijk weet u dat ABC-Computeropleidingen het gebruik van Firefox als internetbrowser adviseert. Firefox heeft ook een gratis versie van Foxit Reader die nagenoeg dezelfde mogelijkheden biedt als Adobe reader. Hiermee maak je PDF-bestanden. Het programma is veel minder zwaar dan Adobe. Ook het maken van aantekeningen in documenten is een handige bijkomstigheid. Advies: Foxit Reader downloaden.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668