Nieuwsbrief september 2014

E-mail beveiliging
Spam (ongewenste e-mail) komt helaas veel voor. U kunt spam ontvangen, maar wist u dat u ook zelf spam kunt verzenden zonder dat u er weet van hebt. Een belangrijke oorzaak hiervan is een te eenvoudig wachtwoord dat gekraakt is of een virus in de vorm van malware. Een goed antimalprogramma kan hierbij uitkomst bieden. U kunt via onderstaande link gebruik maken van een gratis antimalware programma. Wanneer u dat gebruikt zult u verbaasd staan dat er toch het een en ander op uw computer gevonden wordt:
https://www.malwarebytes.org/

Word en Excel: Veiligheidskopie
Het overkomt iedereen wel eens dat je een document hebt gewijzigd en opgeslagen en vervolgens er achter komt dat die wijzigingen niet de juiste zijn. Dat kun je voorkomen door van elk document een back-up te maken. Klik hier en lees hoe dat moet (Office 2010).

Website: beveiliging 
Behalve dat de snelheid van uw website een rol speelt is het van uitermate belang om uw website goed te beveiligen. Tegenwoordig worden hackers steeds geraffineerder. O.a. een dubbele inlogcode voorkomt dat uw website besmet wordt en dus beter wordt beveiligd. Ook het up-to-date houden van uw website voorkomt veel narigheid. We bieden hiervoor website-cursussen aan waarin de beveiliging van website een belangrijke rol spelen. Vraag hiervoor vrijblijvend informatie aan. 

Windows 7 en 8: automatisch inloggen
Ben je de enige gebruiker van je computer/laptop en moet je altijd inloggen. Dat is natuurlijk niet handig en je kunt dit makkelijk wijzigen: Druk op Windows-toets+R (uitvoeren). Typ in de balk: netplwiz. Zet het vinkje uit voor Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken. Klik op Toepassen en vervolgens OK. Herstart de computer en ..... je hoeft niet meer in te loggen.

Meet de snelheid van je computer/website
Een veel gehoorde klacht is dat de computer erg traag is of wordt. Dit kun je testen. Ga naar www.slowcop.com en daar vindt je diverse mogelijkheden om je computer te testen (o.a. via upc). Er worden ook adviezen gegeven om uw computer weer meer snelheid te geven.
Als u een website hebt, kun je die ook testen. Je ontvangt dan per mail een rapport waarin de 'gezondheid' van de website vermeld staat.

Verkenner in je browser 
ABC adviseert het gebruik van de  Firefox Dit veilige browserprogramma om te kunnen internetten biedt veel toepassingen en is erg stabiel. Ook is het minder gevoelig voor reclame. Een leuk onderdeel is dat je met Firefox snel een overzicht van je bestanden en programma's kunt krijgen die op je computer staan. Typ in de url-balk (waar je het internetadres typt): C: en druk op Enter. Overigens werkt dit ook als je Internet Explorer gebruikt.

Excel 2010: sjabloon
Moet je in Excel een document maken voor een bepaald onderwerp (bijv. een budget, factuur, kalender of briefpapier) dan heeft Excel standaard al heel veel kant-en-klare ontwerpen hiervoor. Klik hiervoor in Excel op Bestand>Nieuw en je vindt daar al heel veel beschikbare sjablonen. Onder Office.com-sjablonen vind je categoriën die op internet te vinden zijn. Even downloaden en openen in Excel en je hebt een mooi document dat je een hoop werk bespaart.
    

Word 2010: achtergrond afbeelding verwijderen 
Gebruik je in Word een afbeelding, dan kun je de achtergrond van die afbeelding makkelijk verwijderen: Klik (in Word) op de afbeelding. Klik op tabblad Opmaak. Klik nu in het lint op Achtergrond verwijderen. Pas evt. de grootte aan en klik tot slot in het lint op Markering verwijderen  
    

 

 

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668