Nieuwsbrief juni 2014

 

Firefox
Tegenwoordig bestellen we steeds meer via internet. Dan moet je vaak allerlei persoonlijke gegevens invullen. Bijna alle browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Firefox) hebben de functie 'automatisch aanvullen'. Wilt u dat niet, of wilt u gegevens wijzigen en werkt u met Firefox of Google Chrome of Internet Explorer? Klik dan hier om die automatische aanvulling te wissen of te wijzigen.

Foto's mailen met Verkenner
Misschien wist u dit nog niet, maar met Windows Verkenner kun je foto's mailen. Daar zit ook de mogelijkheid in om een grote hoeveelheid foto's verkleind te verzenden.Selecteer in Windows Verkenner de foto's die u wilt verzenden. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies Kopiëren naar>E-mailgeadresseerde. In het volgende scherm kunt u een verkleining kiezen en vervolgens klikken op Bijsluiten. Het e-mailprogramma wordt geopend en de geselecteerde foto's zitten er verkleind als bijlage bij. 

Excel: Formules weergeven 
Heb je in een Excelbestand heel veel formules staan en zit daar ergens een foutje, dan is het vrij lastig om de boosdoener op te sporen. Toch kun je op een snelle manier alle formules weergeven. Selecteer het gebied waar de formules in staan. Open het tabblad Formules en klik in het lint op Formules weergeven. Alle formules worden nu in de cellen getoond en dit vergemakkelijk het opsporen van de dader.

Word: Snel bladerenword-snel-bladeren
Gebruikt u Word en werkt u met grote bestanden en veel pagina's? Rechts onderaan in het scherm zie je tussen de dubbele pijltjes een rondje. Als je daar op klikt verschijnt een venstertje. Klik je bijvoorbeeld op Bladeren per afbeelding, dan kun je met de dubbele pijltjes van afbeelding naar afbeelding gaan.

Webdesign Joomla 3.3
Je eigen website maken. Een droom? Absoluut niet. Met Joomla leer je een professionele website te maken zonder ingewikkelde website-taal zoals html. De mogelijkheden hiervoor zijn enorm. ABC biedt u de gelegenheid om in vrij korte tijd alles over Joomla te weten te komen en een prachtige website te maken.  Lees meer ...

Workshop Windows 8 
Een van de grootste ergernissen bij het gebruik van de computer is het veranderen van een programma. Ben je net gewend aan iets, dan wordt het weer helemaal veranderd. Zo ook met het besturingssysteem. Je schaft een nieuwe computer of laptop aan. Ben je net gewend aan Windows7, nu staat er Windows8 op. Wat nu? Op zaterdag 28 juni geven wij een workshop waarin u de fijne kneepjes van Windows 8 leert kennen. Interesse? Schrijf u hiervoor dan in: stuur een mailtje met naam en telefoonnummer naar info@abc-computeropleidingen  en wij nemen contact met u op. Kosten: € 40,= incl.duidelijk lesmateriaal.

Toestemming eigenaar
U loopt vast wel eens tegen het probleem aan dat je iets wilt installeren, maar dat je geen toestemming krijgt, maar je bent wel de eigenaar. De oplossing  voor Windows 7 en ook Windows 8 lees je hier.

Windows: alles over je systeem
Het kan gebeuren dat je wilt weten welke hardware er in je computer zit, hoe groot je harde schijf is, welke biosversie etc. Om dat snel te weten te komen klik je op de Startknop en onderaan typ je msinfo32. Je krijgt dan alle info over je computer. In Windows 8 typ je in het Startscherm (dat is het openingsscherm) dezelfde tekst.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668