Nieuwsbrief december 2014

Windows: lege stations verbergen
Hebt u een computer of laptop met veel aansluitingen (usb-poorten en kaartlezers) dan zie je in Windows Verkenner al die lege aansluitingen met een letter weergegeven. Dat is best lastig, vooral omdat je dan niet precies weet welk station (of letter) je moet gebruiken om de bestanden daarvan te bekijken als je een usb-stick of sd-kaart in de sleuf hebt gestoken. Je kunt die lege poorten verbergen. Pas op het moment als je er een usb-stick insteekt wordt deze zichtbaar. Dan verschijnt alleen dat station. Lees hier hoe dat in z'n werk gaat. 

Word: tekst als opsommingsnummering tekst-als-opsomming

Wanneer u in Word (of een ander tekstverwerkingsprogramma) gebruik maakt van opsommingstekens om een lijst te nummeren kun je ook gebruik maken van gewone tekst. Een handige en makkelijke optie die helaas niet zo vaak gebruik wordt omdat men niet weet hoe het werkt.  Hier lees je hoe dit werkt.

Excel: uitlijnen op de komma
U hebt een tabel gemaakt met daarin meerdere rijen en kolommen waarbij het aantal cijfers achter de komma varieert. Dat staat erg rommelig. Je kunt de komma's van die cellen netjes onder elkaar zetten, dus niet links of rechts uitgelijnd . Dit ook zonder aanvulling van nullen. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Excel: Hyperlink wijzigen
Vindt u het soms ook zo vervelend dat in Excel (en ook in Word) een ingevoerd e-mailadres automatisch wordt gecorrigeerd in blauwe onderstreepte tekst. En ook vaak een ander en kleiner lettertype. Dit kunt u in het lint wijzigen met de Stijlen. Klik in het lint (tabblad Start) bij Stijlen op Celstijlen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op Hyperlink en selecteer Wijzigen... Hier kun je met Opmaak een hyperlink naar eigen wensen aanpassen. 

 

Fotobewerking: groepsfoto met namen: 
Het komt denk ik regelmatig voor dat je een groepsfoto van vroeger tegenkomt met klasgenootjes of collega’s. Maar wie was wie ook al weer. Om daar een beetje in te voorzien maakt u een groepsfoto met namen. In het voorbeeld maken we gebruik van het programma Photofiltre. Dit programma gebruiken we ook in de fotobewerkingscursussen.

Powerpoint: presentatie geven met laserpoint. 
Als u een presentatie geeft met Powerpoint wil je soms dingen aanwijzen op het scherm. Dit kan met een aparte laseraanwijzer, maar je kunt ook je muis instellen en gebruiken als laserpointer. Je muis stel je als volgt in als laserpointer in PowerPoint om dingen aan te wijzen op een dia: 1. Open PowerPoint en start de presentie. 2. Op de dia ga je met je muis naar punt wat je wilt aanwijzen. 3. Houd Ctrl-toets ingedrukt en klik op je linkermuisknop.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668