Nieuwsbrief juni 2015

Route in zicht
De vakantieperiode staat weer voor de deur en wat is er leuker dan bezig zijn met de voorbereidingen daarvoor. Om hieraan een bijdrage te leveren hebben we een heel leuk programmaatje: Streetview Player. Hiermee kun je een begin- en eindbestemming opgeven en wordt er een filmje van die route weergegeven door middel van foto's die snel achter elkaar worden getoond. Er zitten verschillende opties bij tot aan het downloaden van het filmpje toe. Je vindt deze Googletoepassing op www.brianfolts.com/driver.

E-mail als bijlage
Wanneer je veel gebruik maakt van e-mails dan gebeurt het wel eens dat je een oude e-mail opnieuw moet versturen of naar een ander moet doorsturen. Wist u dat je die mail ook als bijlage kunt versturen? bij gebruik van Windows Live Mail klik je met de rechtermuisknop op de bewuste mail en kiest in het menu 'Doorsturen als bijlage'. Gebruik je Outlook, dan selecteer je de bewuste mail en klikt vervolgens in het lint (tabblad Start) in het kader Reageren op Meer>Doorsturen als bijlage. Het onderwerp van die mail wordt de naam van de bijlage.

Snelzoeken:
U bent aan het internetten en stuit op een begrip waar u meer van wilt weten. Selecteer dan dat woord en sleep dit naar een leeg tabblad bovenaan. De browser zal dan meteen op zoek gaan naar meer informatie over deze tekst. De resultaten worden weergegeven in een nieuw tabblad. Overigens kun je ook meerdere woorden of een gedeelte van een tekst selecteren.

Verkenner: bestanden verplaatsen
Misschien gebruik je Windows Verkenner regelmatig om mappen of bestanden te verplaatsen of te kopiëren. Doe je dat verplaatsen met een ingedrukte linkermuisknop, dan zie je niet of de actie echt goed is gegaan. Versleep je een bestand echter met de rechtermuisknop dan wordt er gevraagd wat je met het bestand wilt doen. Op die manier voorkom je vergissingen. Dit werkt overigens ook in Free Commander en Q-dir. Dit zijn twee uigebreidere Verkenner-programma's die we in een eerdere versie van deze nieuwsbrief besproken hebben.

Powerpoint: werken met twee schermen:
Wanneer u een presentatie geeft met 2 schermen (bijv. een laptop en een beamer) kun je je publiek de echte voorstelling laten zien terwijl op je eigen scherm een verkleinde versie van de actieve dia te zien is incl. de tijd en volgende dia’s. Klik daarvoor op het tabblad Diavoorstelling en zet in het lint bij Monitoren een vinkje vóór Presentatorweergave gebruiken. Merk op dat je hier ook de resolutie kunt weergeven en op welk scherm de presentatie gegeven moet worden.

Word beginnen met een sierlijke beginletter
BeginletterMaak je wel eens tekst aan in de vorm van een brief of een document dan kun je de opmaak verfraaien door een decoratieve beginletter toe te voegen. Open daarvoor in Word het tabblad Invoegen en klik op Docoratieve initiaal. In het uitklapmenu vind je verschillende opties om deze beginletter weer te geven.
   

Excel: werken met tekst
Als je in Excel in een cel veel moet typen en je wilt de celbreedte niet automatisch aanpassen, dan is het handig om Tekstterugloop (in tabblad Start) te gebruiken. De tekst past zich dan aan de ingestelde kolombreedte aan. Aan het eind van de cel ga je automatisch naar de volgende regel. Met Alt+Enter creëer je handmatig ook een nieuwe regel, maar die past zich niet aan de breedte van de cel aan.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668