Nieuwsbrief augustus 2012

Waar zit dat bestand ook alweer?
Het overkomt iedereen wel eens dat je iets hebt opgeslagen, maar het niet meer terug kunt vinden. Een snelle manier om dit terug te vinden is op de startknop te klikken (links onderin) en vervolgens in het invulveld de naam van het bestand (of een deel ervan) in te typen. Er verschijnt een nieuw venster waar vast en zeker het bestand bij staat.

Excel: werkbladen
Standaard opent Excel altijd met drie tabbladen. Meestal heb je er maar ééntje nodig. Dit pas je aan via Bestand>Opties (Office 2010). In de rubriek Algemeen selecteer je bij Aantal op te nemen bladen: 1. Je vindt hier bovendien mogelijkheden om standaardlettertype en -grootte aan te passen. Voor Office 2007 klik je links boven op de Officeknop en vervolgens op Opties voor Excel.

Firefox
Als je in de URL-balk (de plek waar je een webadres intypt) gaat typen, krijg je gelijk een aantal suggesties die je kunt selecteren. Soms is dit makkelijk, maar iedereen kan je surfgedrag zien. Om dit uit te schakelen klik je op Extra>Opties>tabblad Privacy. Onder Locatiebalk kun je een andere mogelijkheid selecteren en ook heb je met 'niets' de mogelijkheid om deze functie uit te schakelen.

Word: een lijntje plaatsen
Soms is het handig om snel even een horizontale lijn in je tekst te plaatsen. Dat doe je als volgt: Typ drie keer het minteken (---) en klik op Enter en je hebt een doorgetrokken lijn. Andere mogelijkheden:
drie keer === en Enter: dubbele lijn
drie keer *** en Enter: stippellijn
drie keer ### en Enter: dunne-dikke-dunne lijn

Windows: even schudden s.v.p.
Heb je heel veel vensters open staan, maar je hebt nu alleen je huisige venster nodig, dan is het tijd om te schudden. Zet de muisaanwijzer in de titelbalk, druk de linkermuisknop in en schudt het venster even flink heen en weer. Alle overige venster worden nu geminimaliseerd. Schud nogmaals om alle vensters weer te maximaliseren.
Is het huidige venster niet helemaal gemaximaliseerd, schuif dan het venster (ingedrukte muisknop op de titelbalk) tegen de bovenkant van het scherm.

Bestanden en mappen:
Heb je veel mappen in je documenten staan en je gebruikt veelal één bepaalde map dan kun je die makkelijk bovenaan zetten door een 1 voor de mapnaam te plaatsen.
Voorbeeld: de map Wordbestanden veranderen in 1Wordbestanden. (het cijfer 1 zou je ook kunnen vervangen door de letter A)

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668