Standaardprogramma wijzigen
In Windows kunt u standaard instellen met welk programma u een bepaald bestand wilt openen. Vooral voor foto's is dit handig. Klik (bijvoorbeeld in Windows Verkenner) met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Eigenschappen. Klik in tabblad Algemeen op de knop Wijzigen. Hier zie je een lijst met aanbevolen programma's. Staat het programma er niet bij, klik dan op Bladeren en ga in de map Program Files op zoek naar het juiste programma.

Word: van tekst naar tabel:
U hebt een reeks met gegevens in een Word-document ingevoerd, maar je beseft achteraf dat je dit beter in een tabel hebt kunnen zetten, of andersom van tabel naar tekst. Geen probleem. Bekijk hier de handelswijze.

Excel: Suggesties na lege cellen d.m.v. spaties:
Als u in Excel een waarde intypt krijgt u automatisch suggesties die gebaseerd zijn op de waarden in dezelfde kolom erboven. Zit er een lege cel tussen, dan krijg je daaronder geen suggesties tenzij je de lege cellen in een spatie vervangt. Oplossing: Tik een spatie in een lege cel, kopieer deze cel, selecteer het gehele document en kopieer de spatie naar alle cellen.

Op zoek naar een nieuwe printer?
Bent u op zoek naar een nieuwe printer, maar je ziet door de bomen het bos niet, dan kunt u op de website www.printer.com bekijken wat voor u de beste keus is. Na invulling van uw wensen ziet u in een lijst in een oogopslag wat u kwijt bent aan de printer en de inktpatronen over een periode van vijf jaar.

Backup uw bestanden
Eén van de meeste noodzakelijke, maar tegelijkertijd ook veel vergeten handelingen is het maken van een reservekopie van uw bestanden. Op www.ocster.com vind je een heel handig gratis programma hiervoor dat volautomatisch z'n werk doet. Download en installeer deze, neem bijvoorbeeld een usb-stick of externe harde schijf om de back-up op te slaan. In het programma kun je precies aangeven wat, waar en wanneer je automatisch wilt back-uppen.

Webdesign
Als u een website hebt en ook beheert, kunt u door het toevoegen van de Google Analytics Code aan uw template, statistieken verkrijgen van het aantal bezoekers van uw site. Hiervoor moet je je wel registreren. Je krijgt dan een stukje code die in je template (in html-code) geplaatst moet worden. Aangezien een Joomla-template in principe maar uit 1 pagina bestaat, is dit dus vrij eenvoudig. Lees hier verder hoe dit geïnstalleerd moet worden.

Laptops te koop
Bent u op zoek naar een niet te dure gebruikte laptop, dan kunnen wij u die aanbieden. Vanaf € 95,= inclusief Windows, Office en fotobewerkingsprogramma.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668