Nieuwsbrief juni 2013

NIEUW: Webdesign in opdracht
Naast de cursussen website maken waarin u zelf leert om een website te maken, maken wij nu ook websites in opdracht. Met een duidelijk plan van aanpak maken wij een website geheel naar de wensen die u hebt. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op onze website Design4sites.nl.

Word: twee keer afdrukken:
Het kan gebeuren dat je een tekstdocument hebt afgedrukt. Daarna kom je tot het besef dat je nog tekst (op een open plek) aan het document toe wilt voegen. Een zuinig alternatief: Voeg de tekst (of een afbeelding) toe, selecteer de eerder afgedrukte tekst en geef deze de tekstkleur wit. Stop het afgedrukte blad opnieuw in de papierlade en druk nogmaals af. Dit werkt alleen als de eerst gemaakte tekst niet is verschoven.

Defect document herstellen:
Het kan gebeuren dat een document beschadigd raakt en u het niet meer kunt openen. Oudere versies bieden een mogelijkheid. Als voorbeeld gebruiken we WORD. Klik hier voor de procedure

Een sitemap van je website maken
Een sitemap kan zoekmachines helpen om de pagina's van je website beter te beheren en te indexeren. De belangrijkste zoekmachine is Google. Hiervoor hebt u wel een google-account nodig (e-mailadres: naam.gmail.com), maar die is snel gemaakt. Hoe een sitemap gemaakt wordt leest u hier. Wij kunnen u ook behulpzaam zijn bij het maken van deze sitemap.

Windows 7: Melding voor toestemming
Vindt u dat ook zo vervelend wanneer je iets download er eerst toestemming wordt gevraagd. Die melding kun je op een makkelijke manier verwijderen. Klik op de Startknop en vervolgens Configuratiescherm. Klik op Gebruikersaccounts, selecteer eventueel uw account en klik vervolgens op Instellingen voor gebruikersaccount wijzigen. Zet het schuifje helemaal naar beneden, klik op OK en bevestig de volgende melding. Vanaf nu geen last meer.

Foto's versturen
Hebt u soms ook problemen met het versturen van foto's? Ze vallen soms te groot uit en dan wordt de verzending geweigerd. Op de volgende manier zal het waarschijnlijk beter lukken:
Open in Windows Verkenner de fotomap en selecteer de te versturen foto's. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies Kopiëren naar ...>E-mailgeadresseerde. In het volgende venster kun je de gewenste omvang van de foto's selecteren. Klik op Bijsluiten. Het e-mailprogramma wordt geopend en de verkleinde foto's worden als bijlage in het te versturen bericht geplaatst.

Kolombreedte in een keer aanpassen
Excelgebruikers overkomt het vaak dat ze de kolombreedte in Excel aan moet passen. Dit kunt u in een keer doen. Selecteer het hele blad (klikken op het blokje boven rij 1 en links van kolom A). Zet de muisaanwijzer tussen twee kolommen en dubbelklik er op. Wilt u alleen bepaalde kolommen verbreden, selecteer dan alleen die kolom(men) waarna je dubbelklikt tussen twee kolomknoppen.

Gevorderde cursus Excel
Op verzoek van velen starten we na de zomer een gevorderde Excelcursus. In deze cursus van 4 avonden worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: draaigrafieken, macro's, automatische factuurnummering, besturingselementen, matrixformules en valideren.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668