Nieuwsbrief september 2013

Office 2007 ev: Lint verbergen
Bent u bezig om veel tekst in Word te typen (of Excel), dan neemt het lint behoorlijk veel ruimte in beslag. Vooral op laptops en netbooks is dit het geval. Om meer ruimte te creëren dubbelklik je op het geopende tabblad bovenaan (meestal start):

hetlint

Om het lint weer tevoorschijn te halen klikt u op het tabblad dat je wilt gebruiken.

Office: snel scrollen door tabbladen
Als u de muisaanwijzer bovenin de menubalk van Word, Excel, Powerpoint zet (niet klikken) kunt u met het muiswieltje snel door de tabbladen scrollen. Een eenvoudige, maar handige functie.

PDF beveiligen in Word
U bent waarschijnlijk op de hoogte om van een Word-document direct een PDF te maken. (OPSLAAN ALS> bij OPSLAAN selecteert u PDF). Je kunt dit ook beveiligen: klik dan onder OPSLAAN op OPTIES en zet onder PDF-opties een vinkje voor Het document met een wachtwoord beveiligen. Bevestig met OK en vul een wachtwoord in. Bij openen van dit pdf-document wordt automatisch om een wachtwoord gevraagd.

 

Toetsenbord: Speciale tekens
Je bent aan het typen en er moet een teken ingevoerd worden die niet op het toetsenbord te vinden is. ( Bijvoorbeeld ¾ of ©) Klik op de startknop en typ in: speciale tekens. Dubbelklik op het gewenste teken en klik vervolgens op kopiëren (of CTRL+C). Plak vervolgens met CTRL+V het teken op de plaats waar u het wilt hebben.

 

Windows 7: HELP!! De computer start steeds trager op
Hoe langer u met de computer werkt, hoe trager de computer wordt. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat u ook meer programma's installeert. Veel van deze programma's laten zich opstarten op het moment dat u de computer aanzet. Dat is meestal niet nodig en kunt u wijzigen met msconfig. Volg het stappenplan.

 

Joomla nieuws
Voor degenen die websites maken of onderhouden met Joomla is er weer een nieuwe versie beschikbaar (Joomla 3.1). Het is aan te bevelen om nog even te wachtenmet de installatie hiervan totdat Joomla 3.5 uit komt (voorjaar 2014). Dit is een long-stay versie. Wij houden u hiervan op de hoogte. Voor degenen die nu werken met Joomla 2.5 geven we dan een stappenplan om uw website te uploaden naar de nieuwe versie.

 

Fotobewerking: kleuren
Zoals u weet zijn er miljoenen kleuren. In de computerwereld gebruiken we hiervoor kleurcodes, bijvoorbeeld #FFFF00 = heldergeel). Dit komt goed van pas bij fotobewerking en bij de opmaak van een website. In het fotobewerkingsprogramma dat in de cursussen gebruikt wordt kun je deze zgn. HTML-kleuren gebruiken. Klik hier om te kijken hoe dat werkt.

 

 

Firefox verversen
ABC-Computeropleidingen adviseert het gebruik van de browser Firefox. Soms kan het gebeuren dat je een website bezoekt die ondertussen is aangepast, maar je krijgt dan de oude versie te zien. Je kunt Firefox zo instellen dat deze zich automatisch ververst:
Typ in de adresbalk (URL-balk) van Firefox: about:config. Bevestig het volgende scherm en ga in de lijst naar browser.cache.check_doc_frequency.
Dubbelklik hierop en stel de waarde in op 1.

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668