nieuwsbrieflogo

Van de Craatsstraat 35

3784 KH Terschuur

0342-842668

 JUNI 2017

windows10

Windows 10: spelletjes uit oudere versies terug
In Windows 7 zaten o.a. de spelletjes Hartenjagen, Mayong, Patience en Mijnenveger. Heerlijk om zo tussendoor nog eens even te spelen. In Windows 10 kun je ze ook spelen, maar dan moet je deze steeds weer downloaden. Klik je op http://winaero.com/download.php?view.1836, dan vind je op die pagina een link om die spelletjes eenmalig te downloaden en te installeren.  Bij het spelen ervan vind je de vertrouwde omgeving die je ook in Windows 7 gebruikt.

windows10 

Windows 10: Privacy
Als je Windows 10 op je computer of laptop hebt geïnstalleerd worden er bij de installatie tal van vragen op je afgevuurd waarmee Microsoft invloed heeft op het reilen en zeilen van de computer. Al heb je er eigenlijk op het eerste oog geen hinder van, toch kijkt Microsoft graag mee en houdt ongemerkt veel zaken in de gaten die ze helemaal niet in de gaten hoeven te houden. Gelukkig zijn er mogelijkheden waarmee je deze bemoeizucht in kunt perken. Klik maar eens op de Windowsknop (linksonder) en dan op Instellingen. Klik vervolgens op het pictogram Privacy en hier vind je een scala aan instelmogelijkheden om je privacy beter te beschermen. Wel een tip: als je niet weet wat het precies inhoud, kun je dat het best ongewijzigd laten.


Thunderbird 

Email: nooit meer een bijlage vergeten
Al in de vorige nieuwsbrief hebben we het programma Thunderbird geïntroduceerd, een prachtig en aantrekkelijk emailprogramma dat veel leuke en handige functies herbergt. Eén ervan is herinnering als bijlage. Thunderbird scant je emailbericht o.a. op het woord bijlage en geeft een melding wanneer je dit woord in het bericht gebruikt, maar geen bestand hebt toegevoegd. Simpel maar zeer doeltreffend. Om dit in te stellen klik je in het Thunderbird-menu op Extra>Opties>Opstellen>Algemeen. Zet een vinkje vóór Controleren op ontbrekende bijlagen. Als je erachter op Sleutelwoorden klikt kun je hier je eigen woordenlijst voor bijlages bijhouden.

Bijlages

Excel

Excel (2016): kant en klare formules:
Wist je dat Excel een uitgebreide formulebibliotheek heeft?  Ga hiervoor naar het tabblad Formules en klik op het onderdeel Functiebibliotheek. Hier vind je een heel veel formules, netjes gerangschikt. Smullen maar. 

 

Excel 

Excel: afbeelding in opmerking plaatsen:
Een handige functie van Excel is het plaatsen van een opmerking bij een cel. Vaak gebruik je hiervoor wat tekst, maar je kunt ook een foto of afbeelding (bijv. schermafdruk) hiervoor gebruiken. Nieuwsgierig? Klik hier om stap voor stap deze mogelijkheid in Excel toe te passen.

 

Verkenner

Verkenner(Windows 10): extensies weergeven 
Wanneer je Verkenner opent in Windows 10, dan worden de extensies (het soort bestand) niet meer weergegeven. Dat is met een snelle ingreep wel weer te geven: Klik in Bestand op Map- en zoekopties. Open tabblad Weergave en haal het vinkje weg voor Extensies voor bekende bestandstypen verbergen. Bij elk bestand zie je nu achter de punt de extensie.

 

Picasa 

Scrollwieltje:
Meestal zul je het scrollwieltje van de muis (als je die gebruikt) gebruiken om te scrollen. Maar er zijn ook een paar handige mogelijkheden om op het scrollwieltje te klikken. Wanneer je in een website op een link klikt (met het wieltje) wordt er een nieuw tabblad geopend. Wanneer je bovenaan de website op een tabblad klikt met het scrollwieltje, verwijder je dat tabblad. Dit gaat uiteraard sneller dan op het kruisje te klikken.

Photofiltre 

Fotobewerking:werken met lagen 
Een van de leukste toepassingen die je met een goed fotobewerkingsprogramma uit kunt voeren is het werken met lagen. Daarmee kun je als het ware meerdere foto's of delen ervan op elkaar leggen en er één foto van maken. Een leuk resultaat hiervan kan ook zijn dat je één onderdeel van een foto er uitlicht. Een voorbeeld daarvan zie je hieronder.  ABC-Computeropleidingen biedt hiervoor cursussen aan waarin o.a. deze toepassing aan de orde komt.

vlag     vlag2

|| Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. || {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}|| Website ||

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668