nieuwsbrieflogo

Van de Craatsstraat 35

3784 KH Terschuur

0342-842668

 AUGUSTUS/SEPTEMBER 2017

Chrome

Verkenner in Chrome: 
Net als bij Internet Explorer kun je met Chrome een overzicht tonen van de bestanden op je harde schijf. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de letter van het station in de adresbalk van Chrome te typen (bijvoorbeeld C:) en op Enter de drukken. Deze handeling geldt ook voor Firefox, maar daar verschijnt een uitgeklede Verkenner-versie.

Office 

Een defect document herstellen 
Het kan gebeuren dat een document beschadigd raakt en het niet meer te openen is. Dan is het toch mogelijk om deze te openen. Als voorbeeld gebruiken we het programma WORD.
Klik hier voor de procedure. 

 

windows10

Windows: Melding voor toestemming  
Vind je het ook zo vervelend als je bijvoorbeeld iets download er dan eerst toestemming wordt gevraagd om het te downloaden. Die melding kun je op een makkelijke manier verwijderen. Ga naar het Configuratiescherm (klik hiervoor met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer Configuratiescherm). Klik vervolgens op Gebruikersaccounts, selecteer eventueel je account en klik vervolgens op Instellingen voor gebruikersaccount wijzigen. Zet het schuifje helemaal naar beneden, klik op OK en bevestig de volgende melding. Vanaf nu geen last meer. 

 

Verkenner

Foto's versturen:
Heb je problemen met het versturen van foto's? Als ze te groot zijn kan de verzending geweigerd worden. Op de volgende manier zal het waarschijnlijk beter lukken: 
Open in Windows Verkenner de fotomap en selecteer de te versturen foto's. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies Kopiëren naar ...>E-mailgeadresseerde. In het volgende venster kun je de gewenste omvang van de foto's selecteren. Klik op Bijsluiten. Het e-mailprogramma wordt geopend en de verkleinde foto's worden als bijlage in het te versturen bericht geplaatst. 

 

pdf

PDF beveiligen in Word
Je bent waarschijnlijk al wel op de hoogte om van een Word-document direct een PDF te maken (vanaf Office 2013): Opslaan als> selecteer bij Opslaan 'PDF'). Je kunt zo'n PDF-bestand ook beveiligen. Klik dan onder Opslaan op Opties en zet onder PDF-opties een vinkje voor Het document met een wachtwoord beveiligen. Bevestig met OK en vul een wachtwoord in. Bij openen van dit pdf-document wordt automatisch om een wachtwoord gevraagd.

 

 Photofiltre

Fotobewerking: html-kleuren:
Zoals je weet zijn er miljoenen kleuren. In de computerwereld gebruiken we hiervoor kleurcodes, bijvoorbeeld #FFFF00 = heldergeel), zgn html-kleuren. Deze komen goed van pas bij fotobewerking en bij het opmaken van een website. In het fotobewerkingsprogramma dat in de cursussen gebruikt wordt kun je deze html-kleuren heel goed toepassen.

 

Excel 

Excel: kolombreedte in een keer aanpassen:
Excelgebruikers overkomt het vaak dat ze de kolombreedte in Excel aan moeten passen. Vaak gebeurt dit per kolom, maar dit klusje kun je in een keer klaren. Selecteer het hele blad (klikken op het blokje boven rij 1 en links van kolom A). Zet de muisaanwijzer tussen twee kolommen en dubbelklik er op. Wil je alleen bepaalde kolommen verbreden, selecteer dan alleen die kolom(men) waarna je dubbelklikt tussen twee kolomknoppen.

Excel 

Gevorderde cursus Excel:
Op verzoek van velen starten we binnenkort weer een gevorderde Excelcursus. In deze cursus van 5 avonden worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld: draaigrafieken, macro's, automatische factuurnummering, besturingselementen, matrixformules en valideren. Zie hieronder het overzicht van de cursussen.

 

|| Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. || {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}|| Website ||

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668