nieuwsbrieflogo

Van de Craatsstraat 35

3784 KH Terschuur

0342-842668

 MEI 2018

Word

Regelafstand
In Word komt het vaak voor dat er standaard teveel witruimte tussen de regels zit. Dat gebeurt meestal nadat je op de ENTER-toets hebt gedrukt. Dat noemen we een harde return. Gebruik je SHIFT+ENTER, dan zit er minder witruimte tussen de regels. Dit wordt een zachte return genoemd.
Je kunt ook standaard een nieuw document openen met minder witruimte: Klik hier voor de werkwijze.

Chrome

Chrome: tabbladen
Overkomt het u ook wel eens dat je Google Chrome-browser afsluit en op dat moment er een hele reeks tabbladen geopend was. Geen nood, druk op CTRL+SHIFT+T en alle tabbladen komen netjes weer tevoorschijn. Wanneer u nogmaals op de toetscombinatie drukt kunt u eerder geopende tabbladen tevoorschijn halen. 

windows10

Windows 10: Noodstart
HELP!! Mijn computer loopt vast!!
Een mogelijkheid om te herstarten is om op CTRL+ALT+DEL toetsen te drukken. Houd daarna de CTRL toets ingedrukt en klik rechts onderin het scherm op de knop AFSLUITEN. 

Mocht deze functie niet werken, maak dan gebruik van het uiterste redmiddel: houd de knop om je computer aan en uit te zetten 5 seconden vast en start de computer opnieuw.
Bij deze noodstarten kan er niet opgeslagen werk verloren zijn.

 Joomla 4.0

Webdesign met Joomla 4.
Binnenkort komt Joomla 4 uit. Met dit programma kun je op een relatief makkelijke manier prachtige websites bouwen. Deze versie is aangepast aan de nieuwste eisen en zorgt ervoor dat je een zeer vlot lopende site krijgt. 
Interesse? Wil je eindelijk eens een website zelf maken en niet afhankelijk zijn van zeer dure websitebouwers, schrijf je dan in voor de cursus die in oktober van start gaat. Bekijk hier wat er in de cursus aan de orde komt.

 

 Excel

Excel: andere rasterkleur
Standaard zijn de rasterlijnen in Excel lichtgrijs van kleur. Deze kun je standaard een ander kleurtje geven. 
Open Excel en klik op tabblad Bestand>Opties. Selecteer in de linkerkolom Geavanceerd en ga naar het kopje Weergaveopties voor dit werkblad. Kies bij Rasterkleur een kleur. De wijziging wordt alleen in het huidige werkblad doorgevoerd. Als je op het pijltje achter Weergaveopties voor dit werkblad klikt, kun je de andere werkbladen ook voorzien van een andere rasterkleur. Wil je de wijzigingen in volgende documenten toepassen, dan moet je de wijzigingen opslaan als sjabloon.

Excel

Excel: snelle navigatie
Wanneer je in een blad een groot databereik hebt en je wilt naar het einde van een rij of kolom, dan dubbelklik je op de onderste rasterlijn. Je gaat dan meteen naar de laatst gevulde cel in een kolom. Dubbelklik je op de rechter rasterlijn, dan ga je naar de laatst gevulde cel in die rij. Dubbelklikken op de bovenste cq. linker rasterlijn brengt je weer terug naar het begin van de ingevulde cellen.

 Photofiltre Fotobewerking: Histogram
Van elke foto kun je een histogram bekijken en daarmee een foto aanpassen. Een histogram is voor elke foto verschillend en laat zien hoe de verdeling van licht en donker op de foto is. Een voorbeeld maakt het duidelijker:

Fiatjes

Histogram

Het linkerdeel van de grafiek gaat over de donkere gebieden van de foto, het rechterdeel lichtere delen. Het bovenstaande histogram laat donkere gebieden zien 2e auto) in het midden en aan de rechterkant (gebouw op de achtergrond) van de foto.  Bij deze foto kan dat geen kwaad. Zit er veel zwart aan de linkerkant, dan is de foto onderbelicht. Zit er veel zwart aan de rechterkant, dan is de foto overbelicht. Met de driehoekjes onder de foto kun je dit enigszins compenseren. Bij een goed uitgebalanceerde foto zit het meeste zwart in het midden, zoals bij deze foto.
Het werken met een histogram is een onderdeel van de fotobewerkings-cursus die ABC-Computeropleidingen regelmatig geeft. Zie hieronder.

|| Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. || {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}|| Website ||

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668