nieuwsbrieflogo

Van de Craatsstraat 35

3784 KH Terschuur

0342-842668

DECEMBER 2018

Google

Google: advertenties 
Google verzamelt allerlei informatie over je om zo gericht advertenties te kunnen tonen. Je zult al wel eens gemerkt hebben dat bij het bezoeken van een bepaalde website je ergens een advertentie ziet staat waar je eerder op bezoek bent geweest.
Wil je weten welke informatie Google over je heeft verzameld en welke advertenties regelmatig te zien zijn, ga dan naar www.google.nl/settings/ads Hier kun je bepaalde websites (tijdelijk) verwijderen (als je met een Google account bent ingelogd) of je geheel afmelden voor aan jouw gerichte advertenties. Wel blijft Google je bestoken met advertenties, maar dat zijn advertenties die minder relevant zijn. (is ook op je smartphone in te stellen)

 

windows10

Overzicht alle geopende programma's
Wanneer je op de computer veel programma's (apps) geopend hebt (in Windows) en je wilt even een overzicht hebben wat je allemaal geopend hebt, kun je met de Windows-toets + Tab-toets snel een overzicht krijgen. Door op een (ander) geopend programma te klikken verschijnt dat op het scherm. Wanneer je naar beneden scrollt zie je de programma's die je in het verleden geopend hebt. Door op een willekeurige toets te klikken krijg je weer je oorspronkelijke programma te zien.

 

Excel

Flash Fill
Wanneer je in Excel wel eens met adresgegevens werkt kan het gebeuren dat in een lijst bijvoorbeeld komma's achter de namen staan. Je kunt die komma's handmatig verwijderen, maar een makkelijker manier is om gebruik te maken van de functie Flash Fill. Hoe dat eenvoudig werkt, lees je hier.

 

 Muzieknoten

Muziek
Waarschijnlijk heb je al wel een verzameling muziek op je pc staan, maar het is ook leuk om deze af en toe te verversen of aan te vullen. Met Music2pc kun je heel eenvoudig en handig (zonder reclame) muziek downloaden. Vooral in deze tijd van het jaar zijn bijvoorbeeld kerstliederen sfeerverhogend. Van harte aanbevolen.

 

 Outlook

Outlook: je mailtje later verzenden
In Outlook kun je een mailtje op een later door jou te bepalen tijdstip verzenden: Maak een bericht, klik op de tab Opties. Hier selecteer je Bezorging uitstellen, waarna je een vinkje plaatst bij Niet bezorgen vóór. Hier vul je de gewenste tijd in en klik je op Sluiten. Zorg er uiteraard wel voor dat Outlook open blijft staan. Heb je Outlook.com  (online e-mailprogramma) dan kun je Outlook gewoon afsluiten.
Gebruik je Gmail? Dan kan je dit ook toepassen na installatie van een plugin (Boomerang).

 

Word

Word / Outlook: Slim zoeken
Je ontvangt een mail of je opent een document in Word en stuit vervolgens op een woord of begrip waar je meer uitleg over wilt. Klik dat woord aan met de rechtermuisknop en selecteer Slim opzoeken. In het rechtervenster verschijnen zoekresultaten in bijvoorbeeld Wikipedia. Daar kun je met één klik de bijbehorende website openen.

 

windows10

Windows: vastloper (geldt ook voor Windows 7,8 en Vista)
Het overkomt iedereen wel eens een keer dat de computer of laptop plotseling vastloopt. Met de rigoreuze afsluiting: Aan/uitknop 5 seconden vasthouden, kun je de computer daarna opnieuw starten, maar je wilt misschien wel weten waardoor de plotselinge vastloper ontstond.  Druk op de Windowstoets+R en typ daar het commando resmon.exe in. Klik op het tabblad Processor. De vastloper wordt in het rood aangegeven. Klik met de rechtermuisknop op die rode vastgelopen applicatie en selecteer Proces analyseren. Selecteer het (onderste) proces en klik op Proces beëindigen. Het proces wordt waarschijnlijk beëindigd, maar je hoeft de computer niet opnieuw op te starten.

 

 ABC logo nieuw

Cursussen
Hierbij het cursusaanbod voor begin 2019. Klik op de gewenste cursus voor meer informatie. Deze cursussen worden bij voldoende deelname in de avonduren (19.30 - 21.30 uur) gegeven. Vraag naar de mogelijkheden om cursussen overdag te geven, privé of in company.  Startdatums en plaatsen van de cursussen zijn onder voorbehoud. 

CURSUS: PLAATS: DAG: DATUM:

Excelcursus

Nijkerk

donderdag

24 januari

Basiscursus

Nijkerk

woensdag

30 januari

Voortgezette cursus Voorthuizen donderdag 7 februari
Excel(gevorderd) Nijkerk woensdag 13 februari

Fotobewerking

Ermelo

woensdag

6,maart

Webdesign

Barneveld

maandag

11 maart

Excelcursus

Barneveld

dinsdag

12 maart

|| Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. || {unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}|| Website ||

 Designed by ABC-Computeropleidingen / Design4sites || Van de Craatsstraat 35 || 3784 KH Terschuur || 0342-842668